Ook de appelbomen bloeien

Vorige week stonden de perenbomen al mooi in bloei, maar nu bloeien ook de appels. De bloesem is prachtig, het zou een goede oogst moeten worden. Nu maar hopen dat er geen nachtvorst meer komt, dat het niet te nat en niet te droog wordt en dat er voldoende bijen zijn voor de bevruchting. Dan kunnen we eind september weer een oogstfeest vieren.

Behalve de fruitbomen komt er in het Ommoordse Veld steeds meer in bloei. Het witte fluitenkruid en het gele raapzaad zie je overal en in de buurt van de vijver bloeien heel veel boshyacinten. Er is veel te genieten in de natuur in de lente.

Nu we bezig zijn met uitbreiding van de beleveniswijzer met een stuk over flora en fauna let ik veel meer dan eerder op wat er allemaal staat. Als ik niet de naam weet van een plant gebruik ik de app Plantnet. Je maakt een foto en er wordt je verteld om welke plant het waarschijnlijk gaat. Leuk om nog iets meer te weten over wat groeit en bloeit in je eigen omgeving.