Op 11 juli North Sea Round Town in het Ommoordse Veld

De Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen mag weer zondagmiddagconcerten organiseren op De Blijde Wei onder de kap van de hooiberg. Nog wel met een coronaprotocol: handenwassen, thuisblijven bij klachten en 1,5 m afstand houden.
Op 11 juli starten we met jazz in het kader van North Sea Round Town, Nice ‘nd easy. Margot van Tilborg en Ab den Haan, spelen dan bekende jazzklassiekers uit The Great American Songbook, zoals van Frank Sinatra ‘What a difference a day made’ en ‘World on a string’’ . Margot van Tilborg is voorzitter van de Rotterdamse Artiesten Club en woont in Ommoord in de Rozenbuurt. Zij treedt samen met Ab den Haan en anderen op veel plekken op, maar nog niet vaak in de eigen buurt.

Omdat dit een jubileumjaar is, ons tiende seizoen, hebben we een voorprogramma vanaf half drie waarin jong talent uit Ommoord de kans krijgt zich te presenteren. Op 11 juli is dat een zangtrio, Fleur Dekker, Lara en Linde van den Berg. Zij zongen al samen in de Kindercantorij van Open Hof. Fleur zit nu op Popschool Ommoord en zingt solo ‘Birds’ van Anouk en ‘To make you feel my love’ (Dylan/Adele). Linde en Lara hebben een heel gevarieerd repertoire, met muziek uit de Barok (Purcell), volksliedjes van Lajos Bardos en twee nummers uit The Sound of Music. Als trio zijn er vele mogelijkheden, a capella en met piano. Zij eindigen met het Jetse Bremer – arrangement van ‘Vlieg met me mee’ van Trijntje Oosterhuis. Muzikaal leider en pianist is Willem Blonk.

Het voorprogramma is van 14.30-15.00 uur en het jazzprogramma van 15.00-16.00 uur. De concerten zijn gratis toegankelijk dankzij de steun van de gebiedscommissie Prins Alexander. Vanwege de coronamaatregelen is reserveren via ommoordseveld@upcmail.nl noodzakelijk. Graag noteren wij de achternaam van degene die reserveert en het aantal plekken dat u reserveert. Ook is het belangrijk om aan te geven of u naast elkaar kunt zitten of op 1,5 m. Alleen als het echt niet per mail kan, is het mogelijk om te reserveren via het Infopunt van de BOO in de Romeynshof. Het Infopunt is geopend op werkdagen van 13.30 – 15.30 uur. Het is telefonisch bereikbaar op 010 420 65 76.

Verder gaat de Buurtwerkbus weer rijden om mensen op te halen die de afstand van de Kip naar De Blijde Wei niet kunnen lopen. De bus, herkenbaar aan het Buurtwerklogo, stopt bij twee metrohaltes en bij de Kip die bij de ingang van het Kikkerpad staat. Rolstoelen kunnen niet in de bus. Om 14.15 vertrekt de pendelbus bij metrohalte Hesseplaats op de parkeerplaats tussen de metro en de Albert Heijn. Daarna is er om 14.25 een stop bij metrohalte Romeynshof aan de noordzijde van de metrobaan bij de parkeerplaats aan de Dawesweg. Ten slotte vertrekt hij om 14.35 van de parkeerplaats bij de Kip naar het hek van De Blijde Wei.

Op 18 juli is al het volgende concert, dan komt de Klezbez optreden. Op 8 augustus krijgen we Franse chansons, liederen, jazz en meer van Waldin Roes, Bert Nicodem en Ruud Bergamin. Op 29 augustus speelt het gitaar- en celloduo Jeroen en Eline mooie luistermuziek. Op 12 september sluiten we het seizoen af met de dansband van OKV Wilton. Meer informatie over de invulling van het programma vindt u steeds op onze website http://ommoordseveld.boo.nl/ .