Toestemming gemeente voor muzikale middagen in het Ommoordse Veld, 29 augustus en 12 september

De Werkgroep Ommoordse Veld organiseert dit jaar voor de tiende keer zondagmiddagconcerten op De Blijde Wei (bereikbaar via President Wilsonweg en Kikkerpad) dankzij de steun van de gebiedscommissie Prins Alexander. Door corona dreigde ons jubileumjaar in het water te vallen. Aan het begin van de zomer waren er versoepelingen, dus op 8 juli was er een concert met ruim 100 bezoekers op 1,5 m. Daarna stegen de cijfers zo snel dat de goedkeuring voor de overige concerten niet werd verstrekt. Wij zijn steeds bezig gebleven om toch nog concerten te realiseren en alle musici waar we afspraken mee hadden een kans te geven om op te treden. De gemeente heeft ons vandaag toestemming gegeven voor twee muzikale middagen, maar wel onder strikte voorwaarden. Naast de basisregels waar we ons al aan hielden, mogen we alleen mensen toelaten die van tevoren gereserveerd hebben en moeten wij een coronacheck doen. Ook mogen er maximaal 100 bezoekers komen.

Op 29 augustus en 12 september organiseren we een muzikale middag van 14.00-16.00 uur met twee concerten van 50 minuten.

Op 29 augustus van 14.00-14.50 uur Chansons, Canzone en Liederen. Een programma boordevol verrukkelijke muziek: van Non je ne regrette rien tot Alie Cyaankali en Dark Eyes, van de mooiste jazzclassics tot een vrolijk drinklied van Verdi. Met Waldin Roes (sopraan en viool), Bert Nicodem (piano) en Ruud Bergamin (saxen).
Om 15.10-16.00 uur een muzikale reis met Jeroen en Eline op gitaar en cello. Na hun conservatoriumopleiding ontmoetten zij elkaar als collega’s op een muziekschool. Sindsdien vormen zij een muzikaal duo. Zij spelen licht-klassiekachtige composities met wereldse invloeden en nemen ons mee op een muzikale reis vol fantasie, dromen en herinneringen. Deze mooie muziek vullen zij aan met eigentijdse stukken geschikt voor een breed luisterpubliek. Jeroen woont in de Heidebuurt, dicht bij De Blijde Wei.

Op 12 september van 14.00-14.50 uur komt de Klezbez in actie, in Ommoord zeer bekend.  Met een vertolking van klezmermuziek, bekend van joodse bruiloften en begrafenissen, met uitstapjes naar andere muziekstijlen door accordeonist Ben van de Berg, een gastcontrabassist, gitarist Arie de Bruin, klarinettiste Hanneke Ris, violiste Elle Corbeth en zingende pianiste Hélène Dongelmans. Drie van de bandleden wonen in de Bessenbuurt. Hier is de Klezbez 16 jaar geleden ook geboren!
Om 15.10-16.00 uur is de dansband van OKV Wilton aan de beurt. Het harmonieorkest en de dansband zijn al eerder opgetreden op De Blijde Wei en altijd spat het plezier ervan af. Het publiek is zonder uitzondering enthousiast, dus dit is een prachtige afsluiting van het seizoen. De band speelt muziek uit de jaren 50 van o.a. Glenn Miller tot en met de jaren 70.

Wilt u aanwezig zijn bij een concert of misschien wel bij alle vier? Meld u dan aan via ommoordseveld@upcmail.nl . Vermeld daarbij uw achternaam, het aantal gewenste plaatsen, of u naast elkaar wilt zitten of op 1,5 m en voor welk(e) concert(en) u wilt reserveren.
Alleen als u echt niet over e-mail beschikt, kunt u zich aanmelden bij het Infopunt van de BOO, telefoon 010-4206576. Ook willen wij graag weten of u gebruik wilt maken van de Buurtwerkbus omdat u de afstand van de parkeerplaats tot de kinderboerderij niet kunt lopen.
Inloop voor het eerste concert is vanaf 13.30 en als u alleen voor het tweede concert komt vanaf 15.00 uur. Vergeet niet om uw coronacheckbewijs mee te nemen, op papier of digitaal.