Dijkgraaf heeft veel lof voor de beleveniswijzer ‘Van Water Weten in het Ommoordse Veld”

Dijkgraaf Toon van der Klugt van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard was afgelopen zaterdag aanwezig bij de presentatie van de beleveniswijzer over het waterbeheer in het Ommoordse Veld. De projectgroep (Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen, Historische Commissie De Ommoordse Polder, Natuurstad, De Witte Bollen, met advisering door Stadsbheer en het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard) die hiermee bezig is geweest en de maker van de website, Karlo Bartels, kregen veel lof toegezwaaid. Zo’n bewonersinitiatief had hij nog niet eerder gezien. De inhoud van de toelichting vond hij heel goed en de vormgeving prachtig. Antoinette Roetgerink van de gebiedscommissie was eveneens vol bewondering voor dit bewonersinitiatief  dat mogelijk is gemaakt door de financiële steun van de gebiedscommissie.

 

 

 

Het was een mooie dag met ook nog andere activiteiten. Volwassenen konden een TonTuin maken en die mee naar huis nemen en kinderen konden aan de slag met waterbanen. De TonTuin is een ton van gerecycled materiaal waarmee regenwater wordt opgevangen. Bovenin kunnen planten worden gezet en de rest van het water wordt opgevangen om andere planten te besproeien. Er was veel belangstelling, alle tonnen die Waterleider Thijs van Ruth had meegenomen, waren op aan het eind van de dag.

Het weer was voor eind september fantastisch, dat droeg zeker bij aan het welslagen van deze dag.