Nationale Boomfeestdag, leerlingen van de Prins Alexanderschool planten bomen in het Ommoordse Veld.

Vandaag, 10 november is het Nationale Boomfeestdag. Het thema is dit jaar: Bomen maken gezond. Bomen zorgen ervoor dat de lucht die we inademen schoner is. Ze slaan CO₂ op in hun hout, vangen fijnstof af met hun bladeren en zetten verontreinigende stoffen om zuurstof die wij veilig kunnen inademen. Rotterdam vindt bomen belangrijk en op diverse plekken worden door basisschoolleerlingen extra bomen geplant, zo ook in het Ommoordse Veld.

De kinderen van de Prins Alexanderschool kregen vanochtend eerst les over het belang van bomen door Stichting Natuurstad Rotterdam. Daarna plantten de kinderen in de buurt van De Blijde Wei en de vijver 27 bomen samen met wethouder Vincent Karremans (Buitenruimte). Er werden verschillende soorten bomen geplant, wilgen, populieren, appel- en perenbomen. Diverse boomsoorten die belangrijk zijn voor de verschillende soorten planten, dieren, micro-organismen en schimmels en die bijdragen aan een klimaatbestendige stad.

Ook gaf Anton Klijnsmit van de gemeente Rotterdam nog een demonstratie in het zagen van houtsculpturen. Klijnsmit heeft al veel sculpturen gemaakt van hout afkomstig van dode bomen. Hij maakte een prachtige uil die aan het eind van de ochtend verloot werd.