Zaterdag 1 oktober oogstfeest op De Blijde Wei (Natuurstad)

Kom in de boomgaard appels en peren plukken en er wat lekkers van maken zoals een gepofte appel of een mocktail! Ga broodjes bakken bij scoutinggroep Kralingsche Troep. Spring op het springkussen, laat je schminken of kom knutselen. Bekijk en koop wat lekkers of moois bij de kraampjes met oogstproducten en lokale kunst.
Maak tussen 11.00 en 15.30 uur kennis met de wijkraad, BOO, Stichting Vrienden van de Blijde Wei, Historische Commissie De Ommoordse Polder, Natuur- en vogelwacht Rotta, IVN, KNNV Natuurlijk Rotterdam.
KNNV Natuurlijk Rotterdam heeft een bomenspeurtocht voor het Ommoordse Veld gemaakt, die je zelfstandig kunt doen. De speurtocht is voor €1,- te verkrijgen bij de infostand van het KNNV. Van 14:00 – 15:30uur organiseren zij een wandeling ‘Bomenverhalen uit het Ommoordse Veld’. Verhalen over hoe mensen deze bomen gebruikten. Er zijn hieraan geen kosten verbonden. Opgeven via natuurlijkrotterdam@knnv.nl
Om 14.00 uur presenteert de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen de beleveniswijzer Flora en Fauna in het Ommoordse Veld met een toelichting over het belang van biodiversiteit van de Stichting Landschapsonderhoud Rotterdam. Aansluitend een flora- en faunawandeling onder leiding van het IVN door het Ommoordse Veld.