Paddenpoel uitgediept

Afgelopen vrijdag heeft Stadsbeheer de paddenpoel in het moerasgebied laten uitdiepen. een paddenpoel moet schuin aflopende randen hebben, maar op sommige plaatsen wel een meter diep zijn. Amfibieën, verschillende soorten salamanders, padden en kikkers hebben zo’n poel nodig om zich te kunnen voortplanten. Na een aantal jaren verlandt de poel en is het nodig om met een graafmachine weer voldoende diepte te maken. De vrijkomende grond vormt aan de overkant van het pad  heuvels die beschutting kunnen bieden aan andere dieren. In het verleden is bij zo’n heuvel wel eens een vos gesignaleerd.

De paddenpoel moet in de zon liggen. Al in het vroege voorjaar warmen de randen genoeg op om voor de koudbloedige amfibieën aangenaam te zijn. We zijn benieuwd welke soorten amfibieën we zullen aantreffen in de nieuwe poel.