14 mei eerste zondagmiddagconcert op De Blijde Wei van 2023

In de zomer, van mei t/m september, organiseert de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen elke tweede zondag van de maand een zondagmiddagconcert onder de kap van de hooiberg Op de Blijde Wei. Het eerste concert is op 14 mei.

Serdar Demirbas laat ons die middag kennismaken met muziek uit het land van zijn voorouders. Serdar is hier geboren en woont al jaren aan de rand van het Ommoordse Veld, samen met zijn vrouw en twee kinderen die allemaal in Ommoord geboren en getogen zijn. De ouders van Serdar komen uit Turkije. Zijn vader liet hem al jong kennismaken met muziek. Turkije is altijd een kruispunt tussen verschillende beschavingen, zoals de Griekse, Romeinse, Perzische en Turkse. In Turkije leven meer dan 80 verschillende etnische groepen, elk met eigen culturele en muzikale karakteristieken. Die veelzijdigheid wil Serdar ons graag laten horen. Hij studeerde af aan het Rotterdams conservatorium. Hij bespeelt de saz, een soort luit bekend van de Balkan tot ver in het Midden-Oosten. Sinds 2009 is hij werkzaam als muziekdocent op de academies van Berchem, Antwerpen en Sint-Niklaas. Hij komt niet alleen, maar neemt enkele gasten mee.

Alle concerten zijn van 15.00-16.00 uur en gratis toegankelijk dankzij de financiële bijdrage van de gemeente Rotterdam. Wij hopen u te zien op 14 mei. De volgende concerten zijn op 11 juni, 9 juli, 13 augustus en 10 september.