11 juni zondagmiddagconcert op De Blijde Wei

Elke tweede zondag van de maanden mei t/m september organiseert de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen een zondagmiddagconcert onder de kap van de hooiberg op de Blijde Wei. Dit keer voor het eerst een operakoor.

Ropera aan de Maas is een Rotterdams operakoor in 1978 opgericht door dirigent Hans Wamelink. Het voerde o.a. opera’s van Verdi, Bellini, Gounod en Bizet op. In 2001 maakte de huidige dirigent Marco Bons zijn entree. Ropera ruilde de vaste standplaats Theater Zuidplein in voor nieuwe, bijzondere locaties. Zo stonden zij o.a. in de Kuip, op de Cruise Terminal, in de Schiecentrale, in TivoliVredenburg, in de Rotterdamse Schouwburg en op 11 juni dus onder de kap van de hooiberg op De Blijde Wei. Dit op speciaal verzoek van enkele leden uit Ommoord die zingen bij dit koor. Zij zullen bekende operamelodieën ten gehore brengen, in elk geval het Slavenkoor uit Nabucco. Het wordt ongetwijfeld een bijzondere ervaring, voor het koor én voor het publiek.

Alle concerten zijn van 15.00-16.00 uur en gratis toegankelijk dankzij de financiële bijdrage van de gemeente Rotterdam. De volgende concerten zijn op 9 juli, 13 augustus en 10 september. Het lijkt een warme zonnige dag te worden. Wij zetten tenten op, maar zorgt u er vooral voor iets te drinken. De horeca van de kinderboerderij is geopend.