13 augustus zomers zondagmiddagconcert op De Blijde Wei

Het volgende zondagmiddagconcert van de werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen vindt plaats op zondagmiddag 13 augustus, zoals altijd van 15.00-16.00 uur op de Blijde Wei. De toegang is gratis, de concerten zijn een bewonersinitiatief en worden mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Rotterdam. U bereikt De Blijde Wei via de President Wilsonweg en het Kikkerpad. Op zondag 13 augustus staat op het programma Duo Flamenco Light. Zij speelden in 2020 al een keer bij ons, toen nog voor een beperkt publiek i.v.m. coronamaatregelen. Het beviel zo goed, dat we ze graag een keer terug laten komen.

Kambiz Afshari is geboren in Iran. Op de middelbare school deed hij een vooropleiding voor gitaar aan het Rotterdams conservatorium, maar hij koos toch voor een studie elektrotechniek aan de TU Delft. Die maakte hij af, maar al tijdens de studie in Delft begon hij ook met lessen flamencogitaar aan Codarts, het Rotterdams conservatorium onder leiding van de meestergitarist Paco Peña. Na het behalen van zijn master is hij docent, componist en organiseert hij allerlei muziekprojecten. In het Duo Flamenco Light speelt hij samen met Abdel Essamani, die met flamencomuziek begon in zijn geboorteland Marokko, maar ook terecht kwam op het Rotterdams conservatorium.

Flamenco is ontstaan in het zuiden van Spanje. Naast Europese zijn er ook Arabische invloeden. Voor velen is het dé Spaanse muziek. In elk geval past deze zuidelijke muziek heel goed op een zomerse zondagmiddag. Jong en oud zullen ervan genieten.