Zondagmiddagconcerten Ommoordse Veld

In 2024 zijn er weer vijf zondagmiddagconcerten op De Blijde Wei, op de tweede zondag van de maand van 15.00-16.00 uur. De concerten zijn gratis toegankelijk dankzij steun van de gemeente Rotterdam en dankzij het werk van de vrijwilligers van de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen.

Op 12 mei starten we met de Mainport Barbershop Singers, een van de grootste mannenbarbershopkoren in Nederland. Een aantal heren uit het koor woont in Ommoord, vandaar dat zij graag komen optreden bij onze concerten. Zij zingen typische barbershopclassics, een muziekgenre uit de zuidelijke staten van Amerika, maar ook evergreens van de Beatles of Elvis Presley.

Op 9 juni komt er een Balkanensemble, Frunza Verde. Dit muziekgezelschap waarin een bewoner van Ommoord speelt, oefent in Den Haag. De nadruk ligt op Roemeense muziek, maar er zijn ook uitstapjes naar de andere Balkanlanden. Typische instrumenten die een rol spelen in dit ensemble zijn de panfluit en de cimbaal.

Op 14 juli is het traditiegetrouw jazz in het kader van North Sea Round Town. De Skyline Big Band Rotterdam (voorheen Senioren Big Band) speelt bekende jazzmelodieën.

Op 11 augustus komt Kleinkoor Incanto. Zij hebben een breed repertoire. Zij zingen operakoren, muziek uit Litouwen, Italiaanse, Franse en Engelse madrigalen. Ook dit gezelschap werd aangedragen door een wijkbewoner.

We sluiten op 8 september het seizoen af met I Fiati, een dubbel blaaskwintet, 2 fluiten, 2 hobo’s, 2 fagotten, 2 klarinetten en 2 hoorns. Zij spelen een licht klassiek programma. Ook hier is sprake van minimaal één musicus uit Ommoord.

We hopen weer op een mooi seizoen. Speelt u ook in een muziekgezelschap en wilt u een keer optreden onder de kap van de hooiberg op de Blijde Wei, meld het ons via ommoordseveld@upcmail.