9 juni tweede zondagmiddagconcerten op De Blijde Wei

Het eerste concert van dit seizoen was op 12 mei. Tot onze verrassing was het zo warm en zonnig dat we de tenten moesten opzetten om de bezoekers te beschermen tegen te veel zon. Dat is nog nooit eerder gebeurd in mei, het was echt een stralende dag. De Mainport Barbershop Singers vielen bij het publiek zeer in de smaak. Zeker toen ze bij een van hun nummers op de knieën gingen om een aantal dames rozen aan te bieden. We kregen heel vaak te horen dat men blij was dat het seizoen weer was begonnen. Het was weer een mooie start.

Op 9 juni gaan we verder met Frunza Verde, een ensemble dat Roemeense muziek speelt en af en toe een uitstapje doet naar Hongarije, Bulgarije of andere landen. Het is heel gevarieerde muziek waarin verschillende tempi en zowel regelmatige als onregelmatige maatsoorten aan bod komen. Bijzonder is de bezetting waarin traditioneel Roemeense instrumenten een prominente plek innemen (panfluit en cimbaal). Een bewoner van Ommoord speelt mee in dit ensemble dat oefent in de Hogeschool van den Haag. Als een buurtbewoner graag een keer wil optreden met het muziekgezelschap waar hij of zij in speelt, gaan we daar vaak op in. We komen wel altijd een keer luisteren, dit gezelschap klonk heel goed.

De concerten zijn altijd op de tweede zondag van de maand van 15.00-16.00 uur, er volgen er nog drie op: 14 juli, 11 augustus en 8 september. De concerten zijn gratis toegankelijk dankzij de financiële steun van de gemeente Rotterdam.