Weer zondagmiddagconcerten in het Ommoordse Veld

Vandaag kwam het telefoontje van de gemeente dat we weer concerten mogen organiseren op De Blijde Wei onder de kap van de hooiberg. Het coronavirus is nog steeds niet helemaal verdwenen, dus moeten wij, evenals vorig jaar. een coronaprotocol volgen. Dat betekent je houden aan de basisregels: handenwassen, thuisblijven bij klachten en 1,5 m afstand houden. Die anderhalve meter afstand kun je alleen loslaten als je aan iedereen vraagt om een vaccinatiebewijs of een recente negatieve testuitslag te laten zien. Dat gaat ons te ver. Dus gaan we voor zoveel bezoekers als wij stoelen hebben, maximaal 150, en zetten we voor mensen die niet tot één huishouden behoren de stoelen op afstand.

Op 11 juli starten we met jazz in het kader van North Sea Round Town, Nice ‘nd easy, Margot van Tilborg en Ab den Haan, speelt dan bekende jazzklassiekers uit The Great American Songbook. Omdat dit een jubileumjaar is, ons tiende seizoen, hebben we een voorprogramma vanaf half drie waarin jong talent uit Ommoord de kans krijgt zich te presenteren. Op 11 juli is dat een meidenzangtrio onder leiding van Willem Blonk.
Op 18 juli halen we het concert in dat we in juni hadden gepland, dan komt de Klezbez optreden.
Op 8 augustus krijgen we Franse chansons, liederen, jazz en meer van Waldin Roes, Bert Nicodem en Ruud Bergamin. in het voorprogramma spelen Waldin Roes (viool), Ruud Bergamin (sax) en Bert Nicodem (piano) instrumentale muziek.
Op 29 augustus halen we het programma dat gepland stond in mei in, Jeroen & Eline spelen op gitaar en cello licht-klassiekachtige composities met wereldse invloeden. Zij nemen ons mee op een muzikale reis vol fantasie, dromen en herinneringen. Hun eigen composities vullen zij aan met eigentijdse stukken geschikt voor een breed luisterpubliek.
Op 12 september vervangt de dansband van Orkestvereniging Wilton het vrouwenkoor De Sirenen, dat onvoldoende heeft kunnen repeteren. Meer informatie over de invulling van het programma vindt u steeds op onze website http://ommoordseveld.boo.nl/ .

De concerten vinden plaats van 15.00-16.00 uur met mogelijk een voorprogramma vanaf 14.30 uur. Ze zijn gratis toegankelijk door de steun van de gebiedscommissie Prins Alexander. Wij vragen u te reserveren via ommoordseveld@upcmail.nl. Graag noteren wij de achternaam van degene die reserveert en het aantal plekken dat u reserveert. Ook is het belangrijk om aan te geven of u naast elkaar kunt zitten of op 1,5 m. Alleen als het echt niet per mail kan, is het mogelijk om te reserveren via het Infopunt van de BOO in de Romeynshof. Het Infopunt is geopend op werkdagen van 13.30 – 15.30 uur. Het is telefonisch bereikbaar op 010 420 65 76.

Verder kunnen wij melden dat de Buurtwerkbus weer gaat rijden om mensen op te halen die de afstand van de Kip naar De Blijde Wei niet kunnen lopen. De bus, herkenbaar aan het Buurtwerklogo, stopt bij twee metrohaltes en bij de Kip die bij de ingang van het Kikkerpad staat. Rolstoelen kunnen niet in de bus. Om 14.15 vertrekt de pendelbus bij metrohalte Hesseplaats op de parkeerplaats tussen de metro en de Albert Heijn. Daarna is er om 14.25 een stop bij metrohalte Romeynshof aan de noordzijde van de metrobaan bij de parkeerplaats aan de Dawesweg. Ten slotte vertrekt hij om 14.35 van de parkeerplaats bij de Kip naar het hek van De Blijde Wei.