Zondagmiddagconcert in het Ommoordse Veld op 12 juni met talent uit Ommoord

Na de succesvolle start van het seizoen 2022 op 8 mei met Orkestvereniging Wilton is op 12 juni het tweede zondagmiddagconcert op De Blijde Wei. Deze keer is jong talent uit Ommoord te gast onder leiding van Willem Blonk.
Willem Blonk is in Ommoord zeer bekend. Hij is in de Open Hof dirigent van de Open hof Cantorij, Kindercantorij Open Hof, het Oecumenisch Seniorenkoor en Koor Hemelsbreed. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag schoolmuziek, kerkmuziek en orgel.
Mede dankzij zijn stimulerende en bestuurlijke invloed zijn in Rotterdam-Ommoord de Stichting Open Hof Muziek en een bloeiende concertserie ontstaan.
Daarnaast heeft hij een lespraktijk opgebouwd als leraar orgel, piano, muziektheorie en koorzang. Zingschool Open Hof, voor kinderen, is zijn jongste initiatief op educatief gebied.
Deze middag begeleidt hij beginnende en gevorderde zangtalenten op gitaar en piano. Eerst is het de beurt aan de Kindercantorij Open Hof. Heel toepasselijk zingen zij dierenliedjes.
Daarna komen drie jonge zangeressen die we vorig jaar al even in juli in het voorprogramma mochten horen. Eerst zongen zij samen in de kindercantorij, nu vormen zij een talentvol zangtrio. Het zijn Fleur Dekker, Lara en Linde van den Berg, zij hebben een heel gevarieerd repertoire, van pop tot barokmuziek.

Het concert is gratis, met dank aan de gebiedscommissie Prins Alexander, het is van 15.00-16.00 uur en voor wie niet goed kan lopen rijdt de bus van Gro-up Buurtwerk. Onze vrijwilligers De bus start om half drie bij de Hesseplaats en rijdt daarna via de metrohalte Romeynshof en De Kip naar de Blijde Wei. De Blijde Wei is te bereiken via de President Wilsonweg en het Kikkerpad.

Er volgen nog drie concerten. Op 10 juli speelt het Delfts dansorkest jazz in het kader van North Sea Round Town. Op 14 augustus volgen Franse chansons van Waldin Roes, Bert Nicodem en Ruud Bergamin. Op 11 september komt het Rotterdams Jeugd Symfonieorkest, 45 talentvolle jonge musici in de leeftijd van 8-14 jaar. Wij hebben veel jeugd dit jaar!