Zondagmiddagconcert 8 mei OKV Wilton opent het seizoen 2022

Op 8 mei is het eerste zondagmiddagconcert in het Ommoordse Veld. Orkestvereniging Wilton o.l.v. Jean Grüter bijt dit jaar de spits af. OKV Wilton is een Schiedams harmonieorkest, opgericht in 1925, dat al jarenlang op het hoogste niveau binnen de amateurmuziek speelt. Zij hebben al meerdere keren opgetreden bij onze zondagmiddagconcerten. Het publiek én het orkest zijn zo enthousiast dat zij inmiddels tot onze vaste kern behoren. Soms spelen zij jazz, soms een licht klassiek programma. Soms komen zij met de hele harmonie, soms met de veel kleinere dansband. Deze keer komen zij met het hele orkest en hebben wij gevraagd om wat opera in het programma op te nemen. Zij zijn ook het vaste orkest op de Koeweide in Crooswijk bij ‘Van smartlap tot opera’ dat dit jaar op 22 mei zal plaatsvinden. Dus opera en operette zit zeker in hun repertoire. Op hun website staat dat zij een leuk programma hebben samengesteld voor het concert op De Blijde Wei, wij hebben er alle vertrouwen in.

Het concert is gratis, met dank aan de gebiedscommissie Prins Alexander, het is van 15.00-16.00 uur en voor wie niet goed kan lopen rijdt de bus van Gro-up Buurtwerk. Onze vrijwilligers Charles en Mamoon starten om half drie bij de Hesseplaats en rijden daarna via de metrohalte Romeynshof en De Kip naar de Blijde Wei.