Zondagmiddagconcerten onder de kap van de hooiberg op De Blijde Wei

Ook dit jaar organiseert de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen weer vijf zondagmiddagconcerten op De Blijde Wei. Elke tweede zondag van de maanden mei t/m september kunt u tussen 15.00 en 16.00 uur genieten van een leuk concert. De gemeente Rotterdam maakt het mogelijk dat deze concerten gratis toegankelijk zijn.
Elk jaar proberen wij een gevarieerd programma samen te stellen met klassieke muziek, jazz, zang en wereldmuziek. We proberen zo veel mogelijk te programmeren volgens het principe ‘voor Ommoord en door Ommoord’. In onze wijk wonen veel mensen die in een koor zingen of in een orkest spelen. Iedereen kan zich bij ons aanmelden, wij staan open voor alle suggesties en komen graag luisteren of muzikanten die zich aanbieden volgens ons geschikt zijn voor een optreden op De Blijde Wei.
We hebben dit jaar weer een afwisselend programma met nieuwe en vertrouwde ensembles.

Op 14 mei laat Serdar Demirbas ons kennismaken met diverse stijlen van Turkse volksmuziek. Serdar is in Nederland geboren en woont met zijn in Ommoord geboren vrouw al jaren aan de rand van het Ommoordse Veld. Hij speelde in het allereerste jaar dat we concerten organiseerden, nu alweer elf jaar geleden, mee in het ensemble Hava-Hava. Deze keer speelt hij vooral solo met medewerking van enkele gasten.

Op 11 juni komt het Rotterdamse operakoor Ropera aan de Maas met welbekende operamelodieën. In het koor zingen enkele dames uit Ommoord die regelmatige bezoekers zijn van onze concerten en nu wel eens graag met hun eigen koor wilden komen.

Op 9 juli is het North Sea Round Town. De dansband van OV Wilton speelt swingende jazz.

13 augustus komt het Duo Flamenco Light met Spaanse muziek. Hun optreden enkele jaren geleden bij het allerwarmste concert ooit was zo’n succes dat we ze graag nog een keer terug laten komen.

Op 10 september sluit strijkorkest Touché het seizoen af met een licht klassiek programma. Ook in Touché zitten leden uit Ommoord.

Eind april verspreiden we 5000 flyers in Ommoord. Krijgt u hem niet in de bus dan liggen ze ook altijd bij het Infopunt van de BOO in de Romeynshof. Informatie over elk concert vindt u in de digitale nieuwsbrief van de BOO en op de Facebookpagina, verder op http://ommoordseveld.boo.nl/ . Heeft u nog vragen? Stel ze via ommoordseveld@upcmail.nl.