Drukbezocht concert op De Blijde wei

Ondanks Moederdag en de kampioenswedstrijd van Feyenoord was het eerste zondagmiddagconcert van dit seizoen zeer druk bezocht. Serdar liet ons kennismaken met Turkse muziek uit verschillende streken van Turkije. Soms solo, maar soms ook met zijn leerlingen en ten slotte met zijn vader van wie hij de liefde voor de muziek geleerd heeft. Het instrument dat hij bespeelt, de saz, is in Nederland weinig bekend. Vanuit het publiek kwam daar een vraag over. Serdar vertelde dat de saz of baglama een instrument is met drie dubbele snaren dat in Turkije populair is maar ook in de omringende landen. De klank van het instrument kon velen bekoren, natuurlijk de Turkse bezoekers maar ook de rest van het publiek was zeer enthousiast. Heel leuk om muziek uit een ander deel van de wereld te leren kennen.